Remove the minced meat from the freezer in advance if necessary. Instead of water for gravy, you can use broth; it also needs to be prepared in advance. Peel the onions and carrots. Cut the onion into medium pieces, cut the carrots into strips.
Заранее достаньте фарш из морозилки, если необходимо. Вместо воды для подливы можно использовать бульон, его также необходимо приготовить заранее. Очистите лук и морковь. Лук нарежьте средними кусочками, морковь нарежьте соломкой.
Place the minced chicken in a bowl, add the egg, salt and pepper to taste. Mix well.
Куриный фарш выложите в миску, добавьте яйцо, соль, перец по вкусу. Хорошо перемешайте.
Add the rice, mix well again and form the minced meat into meatballs.
Добавьте рис, еще раз хорошо перемешайте и сформируйте из фарша мясные шарики-тефтели.
Heat oil in a frying pan, add onions and carrots. Fry over moderate heat for 9-10 minutes. Next, add tomato paste, stir and simmer for 1-2 minutes.
В сковороде разогрейте масло, добавьте лук и морковь. Обжарьте на умеренном огне 9-10 минут. Далее добавьте томатную пасту, перемешайте и потушите 1-2 минуты.
Add flour, stir and pour water into the pan. Once boiling, submerge the meatballs in the gravy. Reduce heat to low and simmer for 30-40 minutes with the lid closed. 5-10 minutes before the end of cooking, add finely chopped garlic, herbs, salt, pepper, and spices to taste to the gravy.
Всыпьте муку, перемешайте и влейте в сковороду воду. После закипания погрузите в подливку тефтели. Уменьшите огонь на минимальный и тушите 30-40 минут под закрытой крышкой. За 5-10 минут до окончания приготовления добавьте в подливку мелко рубленный чеснок, зелень, соль, перец, специи по вкусу.
Meatballs can be served as an independent dish with canned green peas, fresh tomatoes, or you can prepare a side dish for the meatballs.
Тефтели можно подавать как самостоятельное блюдо с зеленым консервированным горошком, свежими помидорами, или же приготовить к тефтелям гарнир.