Peel the potatoes and rinse them. Wash the tomatoes, cut into slices. Peel the garlic and pass through a garlic press. Grease a baking dish with vegetable oil. Grate the cheese.
Картофель очистите, промойте. Помидоры промойте, нарежьте кружочками. Чеснок очистите и пропустите через чесночный пресс. Форму для запекания смажьте растительным маслом. Сыр натрите на терке.
Chop the potatoes into thin slices, add dried Provençal herbs, half of the sour cream indicated in the recipe, salt and pepper and mix. Add chopped garlic, salt and pepper to the minced meat, stir.
Картофель нашинкуйте тонкими кружками, добавьте сушеные прованские травы, половину от указанной в рецепте сметаны, посолите, поперчите и перемешайте. В фарш добавьте измельченный чеснок, соль и перец, перемешайте.
Place potato slices in a greased pan. Spread the minced meat in the next layer, then arrange the tomato slices. Dilute the remaining 2 tablespoons of sour cream with a little water and spread evenly over the tomato layer.
В смазанную маслом форму выложите кружочки картофеля. Следующим слоем распределите фарш, затем разложите ломтики помидоров. Оставшиеся 2 ложки сметаны разбавьте немного водой и распределите равномерно на слой помидор.
Bake in an oven preheated to 200°C for 45 minutes. 10 minutes before ready, sprinkle with grated cheese and bake until done.
Запекайте в разогретой до 200°C духовку 45 минут. За 10 минут до готовности присыпьте тертым сыром и запекайте до готовности.
Serve the potato casserole with minced meat and tomatoes, sprinkled with chopped herbs. Prepare an appetizer of fresh or stewed vegetables for this hot dish.
Подавайте запеканку из картофеля с фаршем и помидорами, присыпав ее измельченной зеленью. Приготовьте к такому горячему блюду закуску из свежих или тушеных овощей.