Peel and rinse the potatoes. Cover a baking sheet with parchment and grease with vegetable oil.
Картофель очистите и промойте. Противень застелите пергаментом и смажьте растительным маслом.
Cut the potatoes into slices. Add seasoning, breadcrumbs and oil to potatoes and mix well.
Картофель нарежьте дольками. Добавьте к картофелю приправу, панировочные сухари и масло, хорошо перемешайте.
Place the potatoes on a parchment-lined baking sheet so that the slices are spaced apart. Bake in an oven preheated to 180°C until golden brown, 25-30 minutes.
На застеленный пергаментом противень выложите картофель, чтобы дольки были на расстоянии друг от друга. Запекайте в разогретой до 180°C духовке до образования золотистой корочки 25-30 минут.
Serve country-style potatoes as a side dish for meat or fish dishes, or as an independent dish, complementing it with mayonnaise, ketchup and vegetable salad.
Подавайте картофель по-деревенски в качества гарнира к мясным или рыбным блюдам, либо как самостоятельное блюдо, дополнив его майонезом, кетчупом и овощным салатом.