Recipes / Pike baked with potatoes and tomatoes Щука, запеченная с картошкой и помидорами
Pike baked with potatoes and tomatoes perfectly diversifies the diet of those who play sports and watch their weight. Pike meat contains large quantities of B vitamins, potassium, magnesium, iodine and other useful minerals. As a rule, there are a large number of variations in the preparation of this fish, these are: fish soup, appetizers, cutlets, and in addition to this, pike is stuffed with various fillings, fried, baked and salted.
Щука, запеченная с картошкой и помидорами, успешно разнообразит рацион людей, которые держат форму и следят за весом. В мясе этой рыбы много витаминов группы B, калия, магния, йода и прочих полезных минералов. Обычно существует масса вариаций приготовления щуки: уха, закуски, котлеты, а еще её часто фаршируют разными начинками, жарят, запекают и солят.
Steps / Шаги:
Wash the pike, remove the entrails and cut off the head. Wash the potatoes and peel them. Remove the peel from the onion. Rinse the tomatoes under running water.
Щуку промойте, очистите от внутренностей и отрежьте голову. Картошку промойте и почистите ее. Лук освободите от шелухи. Помидоры промойте под проточной водой.
Lubricate the belly of the cleaned pike generously with mayonnaise and place it on a baking sheet lined with foil. Sprinkle spices on top and pour lemon juice. Place a thin layer of potatoes next to the pike and also use the spices.
Брюшко очищенной щуки смажьте обильно майонезом и выложите ее на, застеленную фольгой, противень. Сверху посыпьте специями и полейте лимонным соком. Рядом с щукой тонким слоем выложите картофель и так же воспользуйтесь специями.
Stuff the belly of the pike with onion, lemon slices and tomato. First place a thin layer of the remaining onion on the potatoes and add tomato slices on top. Again, use a small amount of spices and then place in a preheated oven for 40-45 minutes.
Брюшко щуки нафаршируйте луком, дольками лимона и помидор. На картошку так же выложите сначала тонкий слой, оставшегося лука и сверху еще добавьте дольки помидор. Снова воспользуйтесь не большим количеством специй и затем отправьте в разогретую духовку на 40-45 минут.
Baked pike with potatoes and tomatoes is best served hot, garnished with herbs or fresh tomatoes. Pike also goes well with sour cream sauce, which can be made in a couple of minutes by mixing only 4 ingredients: sour cream, flour, salt and pepper.
Запеченную щуку с картошкой и помидорами лучше всего подать к столу в горячем виде , украсив зеленью или свежими помидорами. Так же щука отлично сочетается со сметанным соусом, который можно сделать за пару минут, смешав всего 4 ингредиента: сметана, мука, соль и перец.