Remove the butter from the refrigerator in advance so that it becomes soft. Sift the flour. Leave the strawberries to defrost at room temperature. Set aside some berries to decorate the finished pie. Grease a baking dish with oil.
Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, чтобы оно стало мягким. Муку просейте. Клубнику оставьте размораживаться при комнатной температуре. Немного ягод отложите для украшения готового пирога. Форму для запекания смажьте маслом.
Beat the eggs with a mixer until foam forms, add soft butter and sugar. Continue whisking for another 3-4 minutes.
Яйца взбейте миксером до образования пенки, добавьте мягкое сливочное масло и сахар. Продолжайте взбивать еще 3-4 минуты.
Then pour in the milk and mix the dough with a mixer until smooth. Pour half the dough into a baking dish, add a layer of strawberries, and fill with the remaining dough. Place the pie in an oven preheated to 180°C for 30-40 minutes. Before removing from the oven, check the dough with a toothpick for doneness.
Затем влейте молоко, доведите тесто миксером до однородности. Вылейте половину теста в форму для запекания, выложите слой клубники, залейте оставшимся тестом. Поставьте пирог в разогретую до 180°C духовку на 30-40 минут. Перед тем как вынуть из духовки, проверьте тесто зубочисткой на готовность.
Serve the cooled pie, cut into portions and top with strawberries and powdered sugar. Serve with compote or hot tea.
Подавайте остывший пирог, нарезав на порционные кусочки и украсив сверху клубникой и сахарной пудрой. Подавайте с компотом или горячим чаем.