If the minced meat is frozen, defrost it first and let the excess water drain. Peel and rinse the vegetables.
Если фарш замороженный, предварительно разморозьте и дайте стечь лишней воде. Овощи очистите и промойте.
Salt and pepper the minced meat, mix and form small balls. Pour about 3 liters of water into a saucepan, bring to a boil, add salt and add meatballs. Cook for 20 minutes over low heat. Don't forget to skim off the foam.
Фарш посолите, поперчите, перемешайте и сформируйте небольшие шарики. Налейте в кастрюлю воду, около 3 литров, доведите до кипения, посолите и добавьте фрикадельки. Варите в течение 20 минут на медленном огне. Не забывайте снимать пену.
Peel and finely chop the onion, place in a frying pan with heated oil, fry until golden brown. Chop the carrots and cut the potatoes into cubes. Transfer the carrots and potatoes to the pan. Add salt, spices and bay leaf.
Луковицу очистите и мелко нашинкуйте, выложите в сковороду с разогретым маслом, прожарьте до золотистого цвета. Морковь нашинкуйте, картофель нарежьте на кубики. Переложите морковь и картошку в кастрюлю. Добавьте соль, специи и лавровый лист.
Cook for 15 minutes over low heat. At the end, add the fried onions, noodles and herbs, cook until the noodles are half cooked, then turn off the stove and leave the soup with the lid closed for 15-20 minutes.
Варите 15 минут на медленном огне. В конце добавьте обжаренный лук, вермишель и зелень, варите до полуготовности вермишели, затем выключите плиту и настаивайте суп с закрытой крышкой 15-20 минут.
Pour the soup into serving bowls and sprinkle with herbs. Serve with crackers and sour cream.
Разлейте суп в порционные тарелки, посыпьте зеленью. Подайте с сухариками и сметаной.