Rinse the chicken well and peel the vegetables. Place one onion, one carrot and one celery in a saucepan, cover with water and cook over low heat for 1.5 hours. Chop the remaining vegetables and potatoes as desired.
Курицу хорошо промойте, овощи почистите. Одну луковицу, одну морковь и один сельдерей поместите в кастрюлю, залейте водой и варите на слабом огне 1,5 часа. Остальные овощи и картошку порежьте произвольно.
Prepare the noodles: combine 6 eggs with the yolk and salt, shake with a fork, pour into the sifted flour. Knead the dough first with a fork in a bowl, then on the table with your hands. Knead for 10 minutes until the dough is smooth and homogeneous. Place it in a bag and leave to rest for 15 minutes.
Приготовьте лапшу: 6 яиц соедините с желтком и солью, взболтайте вилкой, влейте в просеянную муку. Замесите тесто сначала вилкой в миске, затем на столе руками. Месите 10 минут пока тесто не станет гладким и однородным. Поместите его в пакет и оставьте отдыхать 15 минут.
Divide the finished dough into 3 parts, roll each thinly, roll and cut thinly with a sharp knife, loosen the noodles with your hands, sprinkle with flour and leave to dry for 20 minutes.
Готовое тесто разделите на 3 части, каждую тонко раскатайте, сверните рулетом и тонко нарежьте острым ножом, взрыхлите лапшу руками, посыпьте мукой и оставьте подсыхать на 20 минут.
Remove the pan from the stove, remove the meat, and discard the vegetables. Separate the meat from the bones and cut into pieces. Strain the broth, return to the stove, add chopped onions, carrots and celery into the boiling broth, boil until tender. Add noodles and cook for 5 minutes, add pieces of meat and herbs, cook for another couple of minutes.
Кастрюлю уберите с плиты, мясо выньте, а овощи выбросите. Отделите мясо от костей и порежьте на кусочки. Бульон процедите, верните на плиту, в кипящий бульон закиньте порезанные лук, морковь и сельдерей, проварите до готовности. Насыпьте лапшу и варите 5 минут, добавьте кусочки мяса и зелень, проварите еще пару минут.
Pour the finished dish into portioned plates, add sour cream. Serve as a first course for lunch.
Разлейте готовое блюдо по порционным тарелкам, добавьте сметану. Подавайте в качестве первого блюда на обед.