Peel the potatoes and onions, cut the potatoes into medium-sized cubes, finely chop the onion.
Очистите картофель и лук, картофель нарежьте средними по размеру кубиками, лук мелко нашинкуйте.
Place the vegetables in a pan of boiling water, add salt, and cook until tender for 15-20 minutes. Then add frozen spinach and cook for another 6-7 minutes.
Положите овощи в кастрюлю с кипящей водой, посолите, варите до готовности 15-20 минут. Затем добавьте замороженный шпинат и варите еще 6-7 минут.
Pour in the cream, mix well, bring to a boil, but do not boil. Puree the slightly cooled soup with a blender, add butter and pour into plates.
Влейте сливки, хорошо перемешайте, доведите до кипения, но не кипятить. Слегка остывший суп пробейте блендером, добавьте сливочное масло и разлейте по тарелкам.
Garnish the spinach soup with random patterns of cream or herbs. Serve with croutons or fresh bread.
Украсьте суп со шпинатом произвольными узорами из сливок или зеленью. Подавайте с сухариками или свежим хлебом.