Rinse the peas under plenty of running water. If your peas are not split, soak them for several hours. Rinse the meat as well. Peel and rinse the vegetables, cut the potatoes and onions into cubes, grate the carrots on a coarse grater.
Горох промойте под большим количеством проточной воды. Если у вас горох не колотый, замочите его на несколько часов. Мясо так же промойте. Очистите овощи от кожуры и промойте, картофель и лук порежьте кубиками, морковь натрите на крупной терке.
Place beef, one onion and carrots in a saucepan, cover with cold water and cook covered for 2 hours. During cooking, skim off the foam, add bay leaf and salt at the very end.
Положите в кастрюлю говядину, одну луковицу и морковь, залейте холодной водой и варите под крышкой 2 часа. Во время варки снимайте пенки, лавровый лист и соль добавьте в самом конце.
Remove the meat and strain the broth, and cut the meat into pieces. Boil the clarified broth, return the beef, add peas and diced potatoes.
Достаньте мясо и процедите бульон, а мясо порежьте на кусочки. Вскипятите очищенный бульон, верните говядину, добавьте горох и нарезанный кубиками картофель.
Fry the onions and carrots in a frying pan for 10 minutes until golden brown, add the vegetables to the soup, also finely chopped dill and cook for another 10 minutes.
Обжарьте на сковороде лук и морковь в течении 10 минут до золотистого цвета, добавьте овощи в суп, так же мелко нарезанный укроп и варите еще 10 минут.
Serve pea soup with beef as a first course for lunch. Borodino bread goes well with this soup.
Подавайте гороховый суп с говядиной в качестве первого блюда на обед. Бородинский хлеб отлично сочетается с этим супом.