Rinse and cleanse your liver. Remove the skins from the onions and garlic. Remove the butter from the refrigerator.
Промойте и очистите печень. Удалите шелуху у лука и чеснока. Достаньте сливочное масло из холодильника.
Chop the onion and garlic.
Лук и чеснок измельчите.
Place the frying pan on the fire and add 40 g of butter. Add onion, garlic and thyme. Cook over low heat until the onion is translucent.
Поставьте сковороду на огонь и добавьте 40 г сливочного масла. Выложите лук, чеснок и тимьян. Готовьте на небольшом огне до прозрачности лука.
Add chicken liver and stir. Add cane sugar.
Добавьте куриную печень и перемешайте. Добавьте тростниковый сахар.
Pour in the port. When the liquid has evaporated by 85%, remove the pan from the heat.
Влейте портвейн. Когда жидкость выпарится на 85%, снимите сковороду с огня.
Transfer the liver to a stand blender. Add salt, whiskey and start whisking. Gradually add butter as you go.
Переместите печень в стационарный блендер. Добавьте соль, виски и начните взбивание. В процессе постепенно добавляйте сливочное масло.
Strain the resulting mixture through a sieve and place in serving forms (ramekins) or a zip-lock bag for storage.
Процедите полученную массу через сито и выложите в сервировочные формы (рамекины) или зип-пакет для хранения.
Serve with ciabatta toast. Season with melted butter or red wine raspberry sauce. Add onion-bacon marmalade if desired.
Подавайте с тостами из чиабатты. Приправьте вытопленным сливочным маслом или малиновым соусом на красном вине. По желанию добавьте луково-беконный мармелад.