Rinse the rice until the water runs clear, at least 6 times. Peel the cucumber and avocado and remove seeds. Prepare a mat for forming rolls.
Рис промойте пока вода не станет прозрачной, минимум 6 раз. Огурец и авокадо очистите от кожуры и семечек. Приготовьте коврик для формирования роллов.
Boil the rice in 550 milliliters of water, bring to a boil over high heat, reduce heat and simmer for 15 minutes. Then turn off the stove, add vinegar, sugar, salt, stir and let it brew for another 15 minutes. Cut the fish, cucumber and avocado into thin strips.
Отварите рис в 550 миллилитров воды, доведите на быстром огне до кипения, уменьшите огонь и варите 15 минут. Потом выключите плиту, добавьте уксус, сахар, соль, перемешайте и дайте настояться еще 15 минут. Рыбу, огурец и авокадо порежьте тонкими полосками.
When handling rice, dip your hands in water if the rice begins to stick to your hands. Cut a sheet of nori in half, place the sheet on a mat, spread rice along the edge, place fish, cucumber and avocado on top. Carefully roll into a log.
Во время работы с рисом обмакивайте руки в воду, если рис начинает прилипать к рукам. Листа нори порежьте пополам, выложите лист на коврик, разложите по краю рис, сверху положите рыбу, огурец и авокадо. Аккуратно сверните в рулет.
Cut the finished roll into portions and place on a flat plate. Garnish the dish with pickled ginger and wasabi, pour soy sauce into the saucepan and enjoy this delicious Japanese dish.
Нарежьте готовый рулет на порционные части, выложите на плоскую тарелку. Украсьте блюдо маринованным имбирем и васаби, налейте в соусник соевый соус и наслаждайтесь вкусным японским блюдом.