Boil the rice 1 to 2 over low heat, with the lid closed, for 15 minutes. Mix the finished rice with vinegar and let cool.
Рис отварите 1 к 2 на медленном огне, с закрытой крышкой 15 минут. Готовый рис перемешайте с уксусом и дайте остыть.
For the filling, clean the mackerel and cut into strips. Peel the cucumbers and cut them the same way. Place the nori sheet on a bamboo mat, smooth side down.
Для начинки почистите скумбрию и нарежьте полосками. Огурцы очистите от кожуры и так же нарежьте. Лист нори выложите на бамбуковый коврик гладкой стороной вниз.
With wet hands, spread a thin layer of rice over the surface of the sheet, leaving 2 cm from the bottom edge without filling. Place the filling closer to the top edge. Wrap tightly so that the filling does not fall out, moisten the edge with water so that the roll does not unravel. Cut into 6-8 equal pieces with a wet knife.
Мокрыми руками распределите тонким слоем рис по поверхности листа, оставив 2 см от нижнего края без начинки. Ближе к верхнему краю выложите начинку. Плотно заверните, чтобы начинка не выпала, край смочите водой, чтобы ролл не развернулся. Нарежьте мокрым ножом на 6-8 равных частей.
Serve the rolls on a nice flat platter with soy sauce, ginger and wasabi sauce. Offer roll sticks to your guests.
Подавайте роллы на красивом плоском блюде с соевым соусом, имбирем и соусом васаби. Предложите гостям палочки для ролл.