Sort the buckwheat and rinse. Remove the butter from the refrigerator so that it is at room temperature.
Гречневую крупу переберите и промойте. Сливочное масло выньте из холодильника, чтобы оно было комнатной температуры.
Dry the buckwheat in a frying pan. Melt butter in a cauldron, add salt and add buckwheat.
Гречневую крупу просушите на сковороде. В казане растопите сливочное масло, добавьте соль и насыпьте гречневую крупу.
Place water on the fire in advance and bring to a boil. Pour water into the buckwheat, cover with a lid and reduce heat to low. Cook the porridge for about 20 minutes.
Заранее поставьте на огонь воду и доведите до кипения. Влейте воду в гречку, накройте крышкой и убавьте огонь до минимума. Каша варите примерно 20 минут.
Serve buckwheat porridge with fried or stewed meat with vegetables, or with fish in sauce. Chop fresh parsley and green onions.
Подавайте гречневую кашу к жареному или тушеному с овощами мясу, либо к рыбе в соусе. Нарежьте свежую петрушку и зеленый лук.