Freeze the butter first. Then grate it while frozen. Prepare the remaining products so that they are at room temperature.
Предварительно заморозьте масло. Затем в замороженном виде натрите на терке. Остальные продукты подготовьте, чтобы они были комнатной температуры.
Add an egg, half a glass of sugar, flour, and baking powder to the grated butter. Knead the dough. Take a springform pan and grease it with butter.
К натертому маслу добавьте яйцо, пол стакана сахара, муку, разрыхлитель. Замесите тесто. Возьмите разъемную форму и смажьте маслом.
Roll out the dough half a centimeter thick and place in a greased pan, so that the sides are high.
Раскатайте тесто толщиной пол сантиметра и уложите в смазанную форму, таким образом, чтобы бортики были высокими.
Make the filling. Beat sour cream with egg and vanilla. Pour the resulting mass onto the dough sheet. In a preheated oven to 180C, bake the pie for 50 minutes.
Сделайте начинку. Сметану взбейте с яйцом и ванилином. Полученную массу вылейте на пласт теста. В разогретой духовке до 180С выпекайте пирог 50 минут.
Cut the pie into portions. Dust with powdered sugar and garnish with fresh blackberries and currants. Serve a hot latte or black tea.
Нарежьте пирог на порции. Присыпьте сахарной пудрой и украсьте свежей ежевикой и смородиной. Подайте горячий латте или черный чай.