Sift the flour through a sieve, quench the baking soda with vinegar, and line the baking pan with parchment.
Муку просейте через сито, погасите соду уксусом, форму для выпечки выстелите пергаментом.
Beat the eggs with sugar with a mixer, melt the butter, add the beaten eggs, mix, add sour cream and mix with the mixer at low speed. Add flour and slaked soda to the egg mixture and stir.
Взбейте миксером яйца с сахаром, сливочное масло растопите, добавьте взбитые яйца, перемешайте, добавьте сметану и перемешивайте миксером на маленьких оборотах. Всыпьте в яичную смесь муку и гашеную соду, перемешайте.
Divide the resulting dough in half and place in two bowls. Add 2 tablespoons of cocoa to one part, 2 tablespoons of flour to the other, you will get two types of dough, dark and light.
Получившееся тесто разделите пополам и поместите в две миски. В одну часть добавьте 2 столовые ложки какао, в другую 2 столовые ложки муки, у вас получится два вида теста, темное и светлое.
Place 2 tablespoons of dark dough in the center of the baking dish, place 2 tablespoons of light dough on top, and place all the dough one by one. It will begin to spread, circles of two colors will form, resembling a zebra. Place the pan in a preheated oven, bake for 45 minutes at 180C. Check readiness with a wooden stick; it should be dry.
В центр формы для выпечки выложите 2 столовые ложки темного теста, сверху выложите 2 столовые светлого теста, так поочередно выложите все тесто. Оно начнет расползаться, будут образоваться круги двух цветов, напоминая зебру. Поместите форму в разогретую духовку, выпекайте 45 минут при температуре 180С. Готовность проверяйте деревянной палочкой, она должна быть сухой.
Place the finished pie on a wooden surface, cut into portions, serve with chocolate topping and a cup of hot tea.
Выложите готовый пирог на деревянную поверхность, разрежьте порционно, подайте к нему шоколадный топпинг и чашечку горячего чая.