Sort out the split peas, rinse well with running water, you don’t need to soak them, add water and cook for 40 minutes. Peel, wash and finely chop the vegetables.
Колотый горох переберите, хорошо промойте проточной водой, можно не замачивать, залейте водой и варите 40 минут. Овощи почистите, помойте и мелко порежьте.
Place the chopped potatoes into the pan with the peas. Lightly fry the onions and carrots in a frying pan with vegetable oil and also add to the pan with the soup. Cook for 15 minutes.
В кастрюлю с горохом отправьте нарезанный картофель. Лук и морковь слегка поджарьте на сковороде с растительным маслом и также добавьте в кастрюлю с супом. Варите 15 минут.
Cut the smoked meat into small cubes, add to the soup, and cook for about 7-10 minutes.
Копченое мясо нарежьте небольшими кубиками, добавьте в суп, варите еще около 7-10 минут.
Pour the finished soup into bowls and serve with fresh herbs and croutons.
Готовый суп разлейте по тарелкам, подавайте со свежей зеленью и сухариками.