Wash and dry the ribs. Cut the hot pepper into rings, peel the garlic and finely chop.
Ребрышки вымойте и просушите. Острый перец порежьте колечками, чеснок очистите и мелко нарежьте.
Prepare the marinade: combine ketchup, some hot pepper, 25 grams of sugar and 55 milliliters of soy sauce and mix. Place the ribs in a baking dish and pour in the marinade, cover with cling film and refrigerate for 1 hour, turning the meat occasionally for better marinating.
Приготовьте маринад: соедините кетчуп, часть острого перца, 25 грамм сахара и 55 миллилитров соевого соуса и перемешайте. Ребра положите в форму для запекания и залейте маринадом, накройте пищевой пленкой и уберите в холодильник на 1 час, иногда переворачивая мясо для лучшего маринования.
Cover the pan with foil and bake in a preheated oven for 1 hour at 180C. After an hour, remove the foil, turn the ribs over and bake for another 1 hour.
Накройте форму фольгой и выпекайте в разогретой духовке 1 час при температуре 180С. Через час снимите фольгу, переверните ребра и выпекайте еще 1 час.
Prepare the sauce: in a saucepan, combine rice vinegar, 25 milliliters of soy sauce, garlic, 25 grams of sugar and the remaining hot pepper. Heat on the stove for 10 minutes. Pour into a gravy boat, squeeze out the lime juice and set aside to cool.
Приготовьте соус: в сотейнике соедините рисовый уксус, 25 миллилитров соевого соуса, чеснок, 25 грамм сахара и оставшийся острый перец. Подогревайте на плите 10 минут. Перелейте в соусник, выдавите сок лайма и уберите остужаться.
Fry the pita bread in a grill pan and place it on a wooden board, arrange the ribs beautifully, pour the sauce into the sauce boat. Garnish with a sprig of rosemary and hot pepper slices.
Поджарьте лаваш на сковороде гриль и постелите на деревянную доску, выложите красиво ребрышки, налейте соус в соусник. Украсьте веточкой розмарина и кусочками острого перца.