Rinse the chicken thighs and dry with a towel, peel the onion, rinse and cut into cubes, carrots into strips. To obtain lemon zest, grate the lemon.
Промойте куриные бедра и просушите полотенцем, лук очистите, промойте и порежьте кубиками, морковь соломкой. Для получения лимонной цедры, натрите лимон на терке.
Heat sunflower oil in a frying pan, place the thighs skin side down and fry for 7 minutes on each side, sprinkle with paprika on both sides. Set aside the finished meat.
Разогрейте в сковороде подсолнечное масло, положите бедра шкурой вниз и обжаривайте 7 минут с каждой стороны, с обеих сторон присыпьте паприкой. Готовое мясо отложите.
In a frying pan from under the meat, fry the onion, then carrots, garlic, green onions as desired. Add all remaining spices and lemon zest. Squeeze the lemon juice directly into the pan and simmer for another minute.
В сковороде из-под мяса обжарьте лук, затем морковь, чеснок, зеленый лук по желанию. Добавьте все оставшиеся специи и лимонную цедру. Выдавите сок лимона прямо в сковороду и потушите еще минуту.
Add rice and stir well. Place the chicken skin side up, pour in 400 milliliters of boiling water, bring to a boil, cover with a lid and leave to simmer for 30 minutes.
Высыпьте рис и хорошо перемешайте. Поставьте куриное мясо шкурой вверх, залейте 400 миллилитров кипятка, доведите до кипения, накройте крышкой и оставьте томиться 30 минут.
Garnish the chicken and rice with cherry tomatoes, serve with garlic sauce and sprinkle with herbs. You can cut a salad from fresh vegetables, so the dinner will be complete.
Украсьте курицу с рисом томатами черри, подайте чесночный соус и посыпьте зеленью. Можете нарезать салат из свежих овощей, так ужин будет полноценным.