Remove the butter from the refrigerator until it softens. Rinse the cranberries, leave to defrost, and drain off excess liquid. Sift the flour through a sieve. Chop the nuts coarsely.
Достаньте сливочное масло из холодильника, чтоб оно стало мягким. Клюкву промойте, оставьте размораживаться, лишнюю жидкость слейте. Муку просейте через сито. Орехи крупно порубите.
Combine eggs, softened butter and sugar, whisk for a few minutes. Mix flour with baking powder and add parts to the egg mixture, knead the dough.
Смешайте яйца, размягченное сливочное масло и сахар, взбейте венчиком несколько минут. Муку перемешайте с разрыхлителем и частями добавьте к яичной массе, замесите тесто.
Place parchment paper on the bottom of the pan and add cranberries and nuts. Sprinkle everything with sugar and place the dough on top of the berries. Cover with foil and bake in a preheated oven for 40 minutes at 200C. Then remove the foil and bake for another 5 minutes.
На дно формы постелите пергамент, выложите клюкву с орехами. Все посыпьте сахаром и выложите тесто поверх ягод. Накройте фольгой и выпекайте в разогретой духовке 40 минут при температуре 200С. Затем снимите фольгу и выпекайте еще 5 минут.
Remove the finished pie from the mold, turn it over onto a plate, sprinkle the cooled pie with powdered sugar and brew a cup of strong aromatic tea.
Готовый пирог достаньте из формы, переверните на тарелку, присыпьте остывший пирог сахарной пудрой и заварите чашечку крепкого ароматного чая.