Remove the butter from the refrigerator in advance so that it is soft enough to mash with a fork. Usually the oil is taken out 2 hours before cooking. Chocolate, on the contrary, should be put in the refrigerator in advance to make it easier to break into small pieces.
Заранее достаньте сливочное масло из холодильника, чтобы оно стало достаточно мягким для растирания вилкой. Обычно масло достают за 2 часа до готовки. Шоколадку, наоборот, надо заранее убрать в холодильник, чтобы ее было легче разломать на мелкие кусочки.
Remove the chocolate bar from the refrigerator and break it into crumbs. The size of the chocolate chips can be large or small - a matter of taste.
Достаньте плитку шоколада из холодильника и разломайте ее до состояния крошки. Размер шоколадных крошек может быть большим или маленьким — дело вкуса.
Take the warm butter and cream it with the sugar with a fork or whisk.
Возьмите теплое сливочное масло и разотрите его с сахаром вилкой или венчиком.
Add an egg to the resulting mixture of butter and sugar. Whisk until smooth.
К получившейся смеси из масла и сахара добавьте яйцо. Взбейте до однородности венчиком.
Mix flour with salt, baking powder and vanilla in a clean and dry bowl. It is better to sift the flour so that the dough rises well when baking.
Смешайте муку с солью, разрыхлителем и ванилином в чистой и сухой миске. Муку лучше просеять, чтобы тесто хорошо поднималось при выпекании.
Knead the dough. We advise you to focus on its consistency - it should be thick, homogeneous and elastic.
Замесите тесто. Советуем ориентироваться на его консистенцию — оно должно быть густым, однородным и эластичным.
Add chocolate chips to the dough, stir to achieve homogeneity.
Добавьте в тесто шоколадную крошку, перемешайте для достижения однородности.
Place the dough on a parchment-lined baking sheet.
На застеленный пергаментом противень выложите тесто.
Place a baking sheet with cookies in an oven preheated to 190 degrees. Cook it for 20 minutes. Observe the result and take into account the technical features of your oven.
В заранее разогретую до 190 градусов духовку поставьте противень с печеньем. Готовьте его 20 минут. Наблюдайте за результатом и учитывайте технические особенности своей духовки.
You can sprinkle the cookies with powdered sugar or serve them with jam. Powder will add a dramatic appearance, and jam will give a difference in texture and add juiciness to the taste.
Можно посыпать печенье сахарной пудрой или подать его с джемом. Пудра добавит эффектности внешнему виду, а джем дает разницу текстур и добавляет вкусу сочности.