Defrost the cherries. Wash the eggs. Cream and condensed milk should be well chilled. The remaining products are at room temperature. Prepare a baking pan for sponge cakes and line it with parchment.
Разморозьте вишню. Помойте яйца. Сливки и сгущенное молоко должны быть хорошо охлажденными. Остальные продукты — комнатной температуры. Подготовьте форму для выпечки бисквита, застелите ее пергаментом.
Prepare a sponge cake. Beat eggs with salt and sugar with a mixer until thick, light and fluffy. Mix all dry products: flour, cocoa, baking powder. Sift into beaten eggs. Pour in milk and vegetable oil. Stir. Fill out the form with the test. Bake at 180 degrees in the oven in the “top-bottom” mode without convection for 40-45 minutes. Cool the cakes, wrap in film and refrigerate.
Приготовьте бисквит. Взбейте миксером яйца с солью и сахаром до плотного, светлого, пышного состояния. Смешайте все сухие продукты: муку, какао, разрыхлитель. Просейте к взбитым яйцам. Влейте молоко и растительное масло. Перемешайте. Заполните тестом форму. Выпекайте при 180 градусах в духовке в режиме "верх-низ" без конвекции 40-45 минут. Коржи остудите, заверните в пленку и уберите в холод.
Prepare the berries. Combine fruits with sugar. Pour in the kirsch. Bring to a boil over medium heat, cook for 2 minutes, stirring.
Подготовьте ягоды. Соедините плоды с сахаром. Влейте кирш. На среднем огне доведите до кипения, варите 2 минуты, помешивая.
Make a cream. Whip the cream at low speed, gradually increasing the speed. Add condensed milk.
Сделайте крем. Взбейте сливки на низкой скорости, постепенно увеличивая обороты. Добавьте сгущенное молоко.
Prepare the trifle. Cut the finished sponge cakes into small cubes. Layer whipped cream, biscuit pieces, and cherry syrup into trifle glasses. Repeat until the container is full. It is advisable that the last layer be cream. Place the trifles in the refrigerator for 50-60 minutes to soak.
Приготовьте трайфл. Готовые бисквитные коржи нарежьте небольшими кубиками. Выложите в стаканы для трайфла слоями взбитые сливки, кусочки бисквита, вишневый сироп с вишней. Повторяйте до тех пор, пор, пока емкость не наполнится. Желательно, чтобы последним слоем был крем. Уберите трайфлы в холодильник на 50-60 минут для пропитки.
Drizzle the dessert with a little cherry syrup, sprinkle with biscuit crumbs and serve with tea.
Полейте десерт небольшим количеством вишневого сиропа, присыпьте бисквитной крошкой и подавайте к чаю.