To serve, wash figs and mint and dry on paper towels. Separate the mint leaves from the stem. Prepare a glass for dessert.
Инжир и мяту для подачи вымойте, обсушите на бумажных полотенцах. Отделите листики мяты от стебля. Приготовьте стакан для десерта.
Prepare the base for the dessert. Mix cottage cheese with sour cream until smooth. Cut off the tail of the fig and cut the fruit into slices. Grind the cookies into crumbs.
Подготовьте основу для десерта. Творог смешайте со сметаной до однородности. У инжира отрежьте хвостик, нарежьте фрукт ломтиками. Печенье измельчите в крошку.
Collect dessert. Place fig slices on the bottom of the glass, spread about half of the cottage cheese with sour cream on top. Next, place the cookies and the remaining curd mixture on top. Serve immediately after cooking.
Соберите десерт. На дно стакана уложите ломтики инжира, поверх распределите приблизительно половину творога со сметаной. Далее положите печенье, а сверху — оставшуюся творожную массу. Подавайте сразу после приготовления.
Before serving, decorate the cottage cheese dessert with figs and sour cream with fresh mint leaves.
Творожный десерт с инжиром и сметаной перед подачей украсьте листиками свежей мяты.