Sort out the blackcurrants, wash them, drain them in a colander, and let the liquid drain. Grate dark chocolate to serve. Prepare a blender and a glass for dessert.
Черную смородину переберите, вымойте, откиньте на дуршлаг, дайте жидкости стечь. Натрите на терке горький шоколад для подачи. Приготовьте блендер и стакан для десерта.
Prepare the curd base. Combine cottage cheese with milk, beat with a blender until soft.
Приготовьте творожную основу. Творог соедините с молоком, взбейте блендером до мягкости.
Prepare the berry base. Set aside a few whole currants. Combine the remaining with granulated sugar and grind with a blender.
Приготовьте ягодную основу. Немного целых ягод смородины отложите. Оставшиеся соедините с сахарным песком, перетрите блендером.
Collect dessert. Place a little currant puree and a few whole berries at the bottom of the glass. Then add the curd mass. Alternate layers until the glass is full. The top of the dessert should be curd. Leave to cool for 1 hour.
Соберите десерт. На дно стакана положите немного смородинового пюре и несколько целых ягод. Затем положите творожную массу. Чередуйте слои до заполнения стакана. Верх десерта должен быть творожным. Поставьте охлаждаться на 1 час.
Before serving, decorate the berry dessert with curd mass, currants and grated chocolate.
Перед подачей украсьте ягодный десерт с творожной массой смородиной и тертым шоколадом.