Remove the butter from the refrigerator in advance; it should be at room temperature. Wash the eggs. Grease a baking dish with vegetable oil. Turn on the oven to 190 degrees, set top and bottom heat. Prepare the blender.
Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, оно должно быть комнатной температуры. Помойте яйца. Форму для выпечки смажьте растительным маслом. Включите духовку на 190 градусов, установите верхний и нижний нагрев. Приготовьте блендер.
Prepare the nuts. Roast the walnuts in a dry frying pan for 6-7 minutes. Cool and grind with a blender, leaving fairly large pieces. Set aside some nuts for decoration.
Подготовьте орехи. Грецкие орехи поджарьте на сухой сковороде в течение 6-7 минут. Остудите и измельчите при помощи блендера, оставив довольно крупные кусочки. Отложите немного орехов для украшения.
Knead the dough. Mix butter, flour, eggs, sugar, baking powder, cocoa powder, vanillin and salt into a soft dough. Stir in the chopped nuts. Place the dough in the mold and place in the oven for 40-45 minutes.
Замесите тесто. Из сливочного масла, муки, яиц, сахара, разрыхлителя, какао-порошка, ванилина и соли замесите мягкое тесто. Вмешайте в него измельченные орехи. Выложите тесто в форму и поставьте в духовку на 40-45 минут.
Sprinkle the chocolate cake with powdered sugar and decorate with pieces of walnuts.
Шоколадный кекс посыпьте сахарной пудрой, украсьте кусочками грецких орехов.