Clean the shrimp from shells and heads, remove the dark veins. Wash the lemon, remove the zest using a grater, squeeze 2 tsp from the pulp. juice Prepare a baking sheet. Turn on the oven to 200 degrees.
Креветки очистите от панцирей и голов, удалите темные жилки. Лимон вымойте, при помощи терки снимите цедру, из мякоти выжмите 2 ч. л. сока. Приготовьте противень. Включите духовку на 200 градусов.
Bake the shrimp. Combine olive oil with salt and pepper and stir. Distribute the shrimp on a baking sheet, pour in the oil mixture, and place in the oven for 8-10 minutes.
Запеките креветки. Оливковое масло соедините с солью и перцем, перемешайте. Креветки распределите по противню, залейте масляной смесью, поставьте в духовку на 8-10 минут.
Make the sauce. Combine ketchup with hot and Worcestershire sauce, horseradish, Tabasco, and lemon juice. Mix well.
Сделайте соус. Кетчуп соедините с острым и вустерширским соусом, хреном, табаско, лимонным соком. Хорошо перемешайте.
Place the baked shrimp on a serving plate, sprinkle with lemon zest, and pour over the sauce.
Запеченные креветки выложите на сервировочную тарелку, посыпьте цедрой лимона, полейте соусом.