Recipes / Salad with pineapple, shrimp, Chinese cabbage and pomegranate Салат с ананасом, креветками, пекинской капустой и гранатом
Salad with pineapple, shrimp, Chinese cabbage and pomegranate is a bright idea for any holiday. Take canned pineapples, and, if possible, rings, they taste better. It is advisable to use fresh frozen shrimp. There should not be a lot of ice in the package, and the shrimp themselves should not be stuck together. Чтобы выбрать сладкий гранат, обратите внимание на кожуру. It should not be dry, with stains or dents. A ripe pomegranate is heavy, and when tapped, the sound should be distinct.
Салат с ананасами, креветками, пекинской капустой и гранатом — яркая идея для любого праздника. Ананасы лучше брать консервированные, по возможности кольца, они вкуснее. Креветки предпочтительно использовать свежемороженные. В упаковке не должно быть слишком много льда, а сами креветки не должны слипаться. Чтобы выбрать сладкий гранат, смотрите на кожуру: она не должна быть сухой, с пятнами и вмятинами. Спелый гранат тяжелый, а при постукивании по нему звук должен быть отчетливым.
Steps / Шаги:
Separate the pomegranate into grains. Remove the pineapples from the syrup and squeeze a little. Boil the shrimp in boiling salted water, drain in a colander, and peel. Remove the top leaves of Chinese cabbage.
Гранат разберите на зерна. Ананасы извлеките из сиропа, немного отожмите. Креветки отварите в кипящей подсоленной воде, откиньте на дуршлаг, почистите. У пекинской капусты удалите верхние листья.
Start preparing the salad. Cut the canned pineapples into pieces and place in a salad bowl. Add the pomegranate seeds and shrimp and set aside a little to serve. Cut the Chinese cabbage into small pieces and add to the rest of the ingredients.
Начните готовить салат. Консервированные ананасы порежьте кусочками, сложите в салатник. Добавьте зерна граната и креветки, немного отложите для подачи. Пекинскую капусту нарежьте небольшими кусочками, положите к остальным продуктам.
Prepare the dressing and finish cooking. Mix sour cream with lemon juice, olive oil and mustard. Pour the dressing over the salad, add salt and stir. Place in the refrigerator for 10-15 minutes.
Приготовьте заправку и завершите приготовление. Сметану смешайте с лимонным соком, оливковым маслом и горчицей. Полейте заправкой салат, посолите и перемешайте. Поставьте в холодильник на 10-15 минут.
After 10-15 minutes, remove the salad from the refrigerator, garnish with shrimp and pomegranate seeds.
Через 10-15 минут достаньте салат из холодильника, украсьте креветками и зернами граната.