Wash the chicken carcass well, dry with paper towels, trim off excess fat and tail. Wash the apples, remove the core, cut into pieces of any size. Warm the honey a little. Prepare a baking sheet. Turn the oven on 180 degrees.
Тушку курицы хорошо вымойте, обсушите бумажными полотенцами, срежьте лишний жир и гузку. Яблоки вымойте, удалите сердцевину, нарежьте кусочками произвольного размера. Мед немного подогрейте. Приготовьте противень. Включите духовку на 180 градусов.
Start cooking the chicken. Combine honey with seasoning and salt, mix. Spread a small amount of the mixture over the bottom of the baking sheet, and brush the rest onto the bird carcass. Place the pan with the chicken in the oven for 1 hour. Lubricate the meat with the resulting fat several times during this time.
Начните готовить курицу. Мед соедините с приправой и солью, перемешайте. Небольшое количество смеси распределите по дну противня, оставшейся смажьте тушку птицы. Поставьте противень с курицей в духовку на 1 час. Несколько раз за это время смазывайте мясо образующимся жиром.
Add apples and finish cooking. After an hour, place the apple slices on a baking sheet and brush the fruit and poultry with the juice that has released. Increase the oven temperature to 220 degrees, pour 2 tbsp over the chicken. l. lingonberry sauce and bake for another 10-15 minutes.
Добавьте яблоки и завершите приготовление. Через час выложите на противень кусочки яблок, смажьте фрукты и птицу выделившимся соком. Увеличьте температуру духовки до 220 градусов, полейте курицу 2 ст. л. брусничного соуса и запекайте в течение еще 10-15 минут.
Place the baked chicken with apples on a serving plate. Pour the remaining lingonberry sauce into a gravy boat and serve over the chicken.
Запеченную курицу с яблоками выложите на сервировочное блюдо. Налейте оставшийся брусничный соус в соусник и подайте к курице.