Examine the duck thoroughly, remove all excess, and wash the carcass in running water. Apples should also be washed before cooking.
Хорошенько осмотрите утку, удалите все лишнее, помойте тушку в проточной воде. Яблоки перед приготовлением также следует помыть.
Rub the duck carcass inside and out with salt, making sure to rub it thoroughly into the meat. Mix mustard, honey and spices in a bowl and coat the duck with the resulting marinade.
Натрите тушку утки снаружи и изнутри солью, стараясь как следует втереть ее в мясо. В мисочке смешайте горчицу, мед и специи и обмажьте утку получившимся маринадом.
Without peeling the apples, cut them into quarters. Discard the core and legs and stuff the duck with them. The carcass should be filled to capacity.
Яблоки, не очищая от кожуры, нарежьте четвертинами. Избавьтесь от сердцевины и ножки и нафаршируйте ими утку. Тушка должна быть заполнена под завязку.
Place the stuffed duck in a roasting pan and place on a baking sheet. Place the baking sheet in a preheated oven. Bake the duck for about 2 hours at 200℃.
Поместите фаршированную утку в рукав для запекания и положите на противень. Противень отправьте в предварительно разогретую духовку. Запекайте утку примерно 2 часа при температуре 200℃.
Serve the duck in portions. Each serving can be accompanied by several pieces of apples with which it was stuffed, as well as fresh berries and some kind of sauce.
Подавайте утку порционно. Каждую порцию можно сопроводить несколькими кусочками яблок, которыми она фаршировалась, а также свежими ягодами и каким-либо соусом.