Sift the flour. Open the canned fish and drain the oil. Wash and dry the greens. Remove the butter from the refrigerator in advance.
Просейте муку. Откройте рыбные консервы и слейте масло. Помойте и просушите зелень. Заранее достаньте из холодильника сливочное масло.
In a large bowl, mix the sifted flour, butter, 220 ml sour cream, baking powder and salt. Knead the dough thoroughly, roll into a ball and wrap in cling film. Let the dough rest a bit.
В большой миске смешайте просеянную муку, сливочное масло, 220 мл сметаны, разрыхлитель и соль. Хорошенько выместите тесто, скатайте в шар и закрутите в пищевую пленку. Дайте тесту немного отдохнуть.
While the dough is resting, prepare the filling. Finely chop the basil, parsley and dill. In a separate container, mash the pink salmon with a fork. Mix canned fish with chopped herbs.
Пока тесто настаивается, приготовьте начинку. Мелко порубите базилик, петрушку и укроп. В отдельной емкости разомните горбушу вилкой. Смешайте рыбные консервы с измельченной зеленью.
Prepare the filling for the pie. To do this, beat the eggs with salt. Then add 200 ml of sour cream and 2 tbsp. flour. Beat everything with a fork until smooth.
Приготовьте заливку для пирога. Для этого взбейте яйца с солью. Затем добавьте 200 мл сметаны и 2 ст.л. муки. Взбивайте все вилкой до состояния однородной массы.
Roll out the rested dough into a thin layer and place in a greased pan. Spread the filling evenly over the bottom of the pan and pour sour cream sauce over everything.
Отдохнувшее тесто раскатайте в тонкий пласт и выложите в смазанную маслом форму. Сверху равномерно распределите по дну формы начинку и залейте все сметанным соусом.
Preheat the oven to 180℃. Place the pie pan on the middle rack and bake for 45-50 minutes until the top is golden brown.
Разогрейте духовой шкаф до 180℃. Поставьте форму с пирогом на средний уровень и запекайте все 45-50 минут, пока верхушка не покроется золотистой корочкой.
Serve the finished pie on serving plates. This dish is perfectly complemented with a cup of aromatic tea or, for example, yogurt sauce with herbs.
Подавайте готовый пирог на порционных тарелках. Такое блюдо отлично дополняется чашкой ароматного чая или, например, йогуртовым соусом с травами.