Rinse the beef tongue under running water. Peel the onions, wash the vegetables and roots in cold water and peel.
Промойте говяжий язык под проточной водой. Очистите лук от шелухи, овощи и коренья также помойте в холодной воде и очистите.
Soak your tongue in a saucepan of cold water for 30 minutes. Then remove it from the pan and use a knife to remove blood, dirt and grease, and rinse again.
В кастрюле с холодной водой вымачивайте язык 30 минут. Затем достаньте его из кастрюли и ножом очистите от крови, грязи и жира, еще раз промойте.
Boil water and reduce heat to low. Dip your tongue in there and cook for 15 minutes after boiling. Drain the resulting broth, wash the pan and boil the water again, cook the tongue in it over low heat under the lid for 2-3 hours.
Вскипятите воду и уменьшите огонь до медленного. Опустите туда язык и варите 15 минут после закипания. Получившийся бульон слейте, помойте кастрюлю и снова вскипятите воду, в ней варите язык на медленном огне под крышкой 2-3 часа.
Pierce the peeled onion in several places and place it in a saucepan on the tongue along with celery and parsley roots and carrots. Also add the pepper mixture and bay leaf to the broth and cook everything together for another half hour.
Очищенный лук проткните в нескольких местах и отправьте в кастрюлю к языку вместе с корнями сельдерея и петрушки и морковью. Также добавьте в бульон смесь перцев и лавровый лист и варите все вместе еще полчаса.
Remove the finished tongue from the pan and soak for 3 minutes in a bowl of cold water to make it easier to remove the skin. To do this, lightly cut the tongue from the back; the skin will easily come off on its own. Lightly salt the broth and send the tongue back to simmer over low heat for another 15 minutes until fully cooked.
Готовый язык достаньте из кастрюли и подержите 3 минуты в миске с холодной водой, чтобы легче снять кожу. Для этого слегка надрежьте язык сзади, кожа легко отойдет сама. Бульон слегка посолите и отправьте язык назад вариться на медленном огне еще на 15 минут до полной готовности.
Serve the finished beef tongue, having previously cut it into slices. Serving can be accompanied by sliced fresh vegetables and herbs, lettuce, as well as some sauce, such as garlic or sour cream.
Подавайте готовый говяжий язык, предварительно нарезав его на слайсы. Подачу можно сопроводить нарезкой из свежих овощей и зелени, листьями салата, а также каким-либо соусом, например, чесночным или сметанным.