Remove the butter from the refrigerator in advance so that it softens a little. Sift the flour. Remove the pits from the cherries.
Заранее достаньте масло из холодильника, чтобы оно немного размягчилось. Просейте муку. Избавьте вишню от косточек.
Prepare the dough. To do this, grind soft butter with sugar, then add sour cream and chicken egg and mix thoroughly. Add sifted flour in portions, add salt and baking powder and knead the dough by hand.
Приготовьте тесто. Для этого перетрите мягкое масло с сахаром, затем добавьте сметану и куриное яйцо и тщательно перемешайте. Порциями всыпайте просеянную муку, добавьте соль и разрыхлитель и вымесите тесто вручную.
Roll the resulting pie base into a ball, wrap it in cling film or a plastic bag and put it in the refrigerator to set for 30 minutes.
Скатайте получившуюся основу для пирога в шар, заверните его в пищевую пленку или целлофановый пакет и поставьте в холодильник на 30 минут настояться.
While the dough is settling, prepare the sour cream filling. To do this, mix sour cream, eggs, sugar, starch and vanilla sugar in a suitable container. Beat with a mixer until smooth.
Пока тесто отстаивается, приготовьте сметанную заливку. Для этого в подходящей емкости смешайте сметану, яйца, сахар, крахмал и ванильный сахар. Взбейте миксером до однородности.
Place the settled dough on a baking tray lined with baking paper. Form a base with high sides. Place the berries on the base and fill everything with the resulting sour cream.
На застеленную пекарской бумагой форму для запекания выложите отстоявшееся тесто. Сформируйте основу с высокими бортиками. Выложите на основу ягоды и залейте все получившимся сметанным кремом.
Bake the cherry pie in an oven preheated to 180℃ for 50-60 minutes. Let the finished pie cool completely on the counter so that the sour cream sets and does not leak out.
Выпекайте пирог с вишней в разогретой до 180℃ духовке 50-60 минут. Готовому пирогу дайте полностью остыть на столе, чтобы сметанный крем схватился и не вытекал.
Serve the finished pie cut into portions. Each piece can be sprinkled with powdered sugar and decorated with a sprig of mint. You can also add additional nuts to this pie; they will highlight the taste of the pie and give it completely new unusual notes.
Подавайте готовый пирог нарезанным на порционные кусочки. Каждый кусочек можно посыпать сахарной пудрой и украсить веточкой мяты. К такому пирогу также можно дополнительно подать орехи, они оттенят вкус пирога и придадут ему совершенно новые необычные нотки.