Clean the duck, use fire to remove lint from the carcass, wash and dry. Wash and dry the apples as well. Prepare a baking sleeve and a duck roast.
Утку зачистите, при помощи огня обработайте тушку от ворсинок, помойте и обсушите. Яблоки также помойте и обсушите. Приготовьте рукав для запекания и утятницу.
Prepare a mixture of salt, pepper and herbs for the bird. Rub them into the carcass and let them marinate a little.
Приготовьте смесь из соли, перца и пряных трав для птицы. Вотрите их в тушку и дайте немного промариноваться.
Cut the apples, core them and cut into medium slices. Stuff the duck belly with them and secure with a wooden skewer or toothpick.
Порежьте яблоки, очистите их от сердцевины и нарежьте средними дольками. Нафаршируйте ими утиное брюшко и закрепите деревянной шпажкой или зубочисткой.
Coat the duck with mayonnaise and place it in a sleeve, securing its ends. Place the carcass in a duck roaster and then place it in a preheated oven. Bake for about 2 hours at 200 degrees. Before finishing, open the sleeve and place in the oven to obtain a beautiful golden brown crust.
Обмажьте утку майонезом и поместите в рукав, закрепите его концы. Поместите тушку в утятницу, а затем отправьте в разогретую духовку. Выпекайте примерно 2 часа при температуре 200 градусов. Перед окончанием откройте рукав и подержите в духовке для получения красивой румяной корочки.
Cut the duck into portions. Serve with herbs and chopped vegetables. Prepare a side dish to taste.
Разделайте утку на порционные куски. Подайте с зеленью и нарезанными овощами. Приготовьте по вкусу гарнир.