Measure and prepare all the necessary products. Line a removable sponge cake pan with parchment paper and grease with vegetable oil.
Отмерьте и приготовьте все необходимые продукты. Съемную форму для выпечки бисквита застелите пергаментной бумагой и смажьте растительным маслом.
Separate the whites from the yolks, beat the whites well, then immediately add a glass of sugar and beat with a mixer for 4-5 minutes at maximum speed. Now add the yolks to the whipped whites and beat everything well again.
Отделите белки от желтков, белки хорошо взбейте, затем сразу добавьте стакан сахара и взбивайте миксером 4-5 минут на максимальной скорости. Теперь к взбитым белкам добавьте желтки, и еще раз все хорошо взбейте.
Add sifted flour and vanilla sugar to the resulting mixture, mix everything carefully. Place the finished dough into the prepared pan lined with parchment paper. Place it in an oven preheated to 180°C for 30 minutes. Then reduce the oven temperature to 150°C and bake the sponge cake for another 30 minutes. Do not open the oven while the biscuit is baking.
К полученной смеси добавьте просеянную муку и ванильный сахар, аккуратно все перемешайте. В подготовленную форму с пергаментной бумагой выложите готовое тесто. Поставьте ее в разогретую до 180 °C духовку на 30 минут. Затем убавьте температуру в духовке до 150 °C и выпекайте бисквит еще 30 минут. На протяжении всей выпечки бисквита духовку не открывайте.
Place the sponge cake on a large flat plate, pour chocolate on top and garnish with fresh berries.
Выложите бисквит на большое плоское блюдо полейте сверху шоколадом и украсьте свежими ягодами.