Wash and dry cucumbers, tomatoes and lettuce leaves. Peel and wash the onion. Boil the egg, cool and peel.
Огурцы, помидоры и салатные листья помойте и обсушите. Лук очистите и помойте. Яйцо отварите, охладите и очистите.
Cut cucumbers and olives into slices. Lettuce leaves - in small strips. Tomatoes - in large cubes, onions - in thin half rings.
Огурцы и маслины нарежьте кружочками. Листья салата – мелкими полосками. Помидоры - крупным кубиком, лук – тонкими полукольцами.
Layer the salad on a plate. The first layer is lettuce, then cucumbers, tomatoes, onions and olives. Drizzle the salad with olive oil. Add salt as needed.
Выложите салат на блюдо слоями. Первый слой - листья салата, затем - огурцы, помидоры, лук и маслины. Полейте салат оливковым маслом. По надобности посолите.
Garnish the salad with sprigs of parsley or basil. Place the quartered egg on top. Serve the salad with toast or bread.
Украсьте салат веточками петрушки или базилика. Сверху уложите разрезанное на четвертинки яйцо. Подайте к салату тосты или хлеб.