Wash and dry the cucumbers, peel them. Prepare a set of ingredients according to the recipe. Set out the container in which the rice will be cooked.
Огурцы помойте и обсушите, очистите от кожуры. Приготовьте по рецепту набор ингредиентов. Выставьте посуду, в которой будет вариться рис.
Cook rice as directed on package. Separately, in a small saucepan, prepare seasoning for it - pour in rice vinegar at the rate of 4 tablespoons per 1.5 cups of rice, add salt and sugar and heat until they dissolve. Pour the resulting seasoning into warm rice and let it cool.
Отварите рис, как указано на упаковке. Отдельно в маленьком сотейнике приготовьте приправу для него - влейте рисовый уксус из расчета 4 столовых ложки на 1,5 стакана риса, всыпьте соль и сахар и прогрейте до их растворения. Полученную приправу вылейте в теплый рис и дайте ему остыть.
Cut fish fillets into thin slices and cucumbers into strips. Break up the canned tuna with a fork.
Нарежьте тонкими пластинками филе рыбы, соломкой - огурцы. Консервированного тунца раздробите вилкой.
Place rice on nori sheets, place fish fillet, cucumber along one edge along the length and roll the rolls using a bamboo mat. Prepare other rolls from pieces of tuna and cucumber, or from shrimp and cucumber.
На листы нори уложите рис, с одного краю по длине положите филе рыбы, огурец и сверните роллы при помощи бамбукового коврика. Другие роллы приготовьте из кусочков тунца и огурца, или из креветок и огурца.
Carefully cut the rolls and place them on a plate. Add soy sauce, wasabi or any other sauce you like.
Аккуратно нарежьте роллы и выставьте их на блюдо. Положите соевый соус, васаби или любой другой по вкусу.