Wash the meat. Peel and wash onions, garlic, carrots. Rinse the rice in running water. Wash and dry the greens and tomatoes. Grind the tomatoes.
Мясо обмойте. Лук, чеснок, морковь очистите и помойте. Рис промойте в проточной воде. Зелень и помидоры помойте и обсушите. Помидоры перетрите.
Pour cold water over the meat and let it cook. After boiling, drain the water, add new water, reduce the heat, after boiling, cover with a lid and cook until the meat is cooked, skimming off the foam. Cut the onion into quarter rings, the garlic into small cubes, and grate the carrots on a coarse grater. Fry the onion in vegetable oil until translucent, then add the carrots and fry until half cooked.
Мясо залейте холодной водой и поставьте вариться. После закипания слейте воду, залейте новую, убавьте огонь, после закипания прикройте крышкой и варите до готовности мяса, снимая пену. Лук нарежьте четвертькольцами, чеснок – мелкими кубиками, морковь натрите на крупной терке. Обжарьте на растительном масле до прозрачности лук, затем добавьте морковь и жарьте до полуготовности.
Pour pureed tomatoes (or tomato paste diluted with water) into the pan and stir. Add tkemali sauce to the frying pan, then garlic, khmeli-suneli and chili peppers, seeded and cut into thin strips. Stir, simmer for 5 minutes and turn off the heat.
Влейте в сковороду протертые томаты (или томатную пасту, разведенную водой), перемешайте. Отправьте в сковороду соус ткемали, затем чеснок, хмели-сунели и перец чили без косточек и нарезанный тонкими полосками. Перемешайте, тушите 5 минут и выключите огонь.
Remove the meat from the broth, cut it into pieces and add it back to the broth. Add rice to the broth. After boiling, add fried vegetables with spices and salt to the pan. Cook until the rice is done (20 minutes). Reduce heat, add chopped herbs and bay leaf. Bring to a boil, cover and remove from heat. Let the soup sit for 15 minutes.
Из бульона достаньте мясо, разрежьте его на кусочки и опять отправьте в бульон. Добавьте в бульон рис. После закипания, отправьте в кастрюлю обжаренные овощи с пряностями и соль. Варите до готовности риса (20 минут). Убавьте огонь, всыпьте нарезанную зелень и лавровый лист. Доведите до кипения, накройте крышкой и снимите с огня. Дайте супу настояться 15 минут.
Pour the finished soup into bowls. Sprinkle with herbs. Serve bread or toast.
Готовый суп разлейте по тарелкам. Присыпьте зеленью. Подайте хлеб или тосты.