Boil the rice in advance and cool. Unlike sushi, where you want the rice to stick together well, in this salad we want the rice to be fluffy. Choose varieties like basmati or jasmine are great. Prepare the sauce: combine salt, sugar and vinegar. Stir until the salt and sugar are completely dissolved in the vinegar. Season the rice with the prepared sauce and mix thoroughly but gently.
Отварите заранее рис и остудите. В отличие от суши, когда нужно, чтобы рис хорошо склеивался, в этом салате нам нужен рассыпчатый рис. Выбирайте такие сорта как басмати или жасмин отлично подойдут. Приготовьте соус: соедините соль, сахар и уксус. Размешайте до полного растворения соли и сахара в уксусе. Заправьте рис приготовленным соусом и хорошенько, но аккуратно перемешайте.
Cut one half of the fish into thin slices, and the other into large cubes. Lightly salted salmon is good in this salad, but trout or salmon are also great. It is important that the fish is fatty, juicy and not too salty.
Одну половину рыбы нарежьте тонкими слайсами, а другую - крупными кубиками. В этом салате хорош слабосольный лосось, но форель или семга также прекрасно подойдут. Важно, чтобы рыба была жирной, сочной и не очень соленой.
Grind the nori sheets and add rice to them, mix everything well. Cut the avocado and cucumbers into cubes. Cut the cream cheese into large pieces.
Измельчите листы нори и к ним добавьте рис, хорошо все перемешайте. Авокадо и огурцы нарежьте кубиками. Сливочный сыр нарежьте крупными кусочками.
Assemble the salad in layers. The first layer is rice with nori. For the second layer, add cream cheese and smooth with a spoon. Third layer - lay out evenly diced fish. Then a layer of avocado, again rice and cheese. The next layer is cucumbers. Place red fish, cut into thin slices, on this layer.
Соберите салат слоями. Первый слой это рис с нори. Для второго слоя выложите сливочный сыр и разровняйте ложкой. Третий слой – выложите равномерно нарезанную кубиками рыбу. Затем слой авокадо, снова рис и сыр. Следующий слой огурцы. На этот слой выложите красную рыбу, нарезанную тонкими слайсами.
Serve the salad with salmon and Philadelphia cheese with traditional Japanese sauces - wasabi, soy, and pickled ginger.
Подавайте к салату с лососем и сыром Филадельфия традиционные японские соусы – вассаби, соевый, а также маринованный имбирь.