Before cooking, defrost the squid in the refrigerator, rinse and remove any hard plates. Wash and dry the vegetables.
Кальмаров перед приготовлением разморозьте в холодильнике, промойте и очистите от жестких пластин. Овощи промойте и обсушите.
Place a pan of water on the fire and bring it to a boil. Throw the squid into boiling water and cook over medium heat for 1-2 minutes. Place the squids in the water one at a time so that the water is constantly boiling. Squids should not be cooked for long, otherwise they will become rubbery. Please note that sometimes squid is sold boiled and frozen. Defrost them and simply pour boiling water over them. Cool the squid and cut into thin strips.
Поставьте кастрюлю с водой на огонь и доведите ее до кипения. Бросайте кальмаров в кипяток и варите на среднем огне 1-2 минуты. Закладывайте кальмаров в воду по очереди, чтобы вода постоянно кипела. Кальмары не должны долго вариться, иначе они станут резиновыми. Обратите внимание, иногда кальмары продаются варено-мороженным. Их разморозьте и просто обдайте кипятком. Остудите кальмаров и нарежьте тонкой соломкой.
Peel the avocado using a thin metal knife or dessert spoon. Cut the fruit into cubes and place in a salad dish.
Авокадо очистите от кожуры с помощью ножа или десертной ложки из тонкого металла. Нарежьте фрукт кубиками и выложите в салатное блюдо.
Peel the cucumbers if they are hard and cut them into cubes the same size as the avocado. Combine the salad in a salad bowl and season it with soy sauce and mustard dressing. Mix them in a separate bowl.
Огурцы очистите от кожуры, если она жесткая и нарежьте кубиками такого же размера, как и авокадо. Соедините салат в салатнице и приправьте его заправкой из соевого соуса и горчицы. Смешайте их в отдельной посуде.
Serve the green salad with squid, avocado and soy sauce, garnished with herbs and cherry tomatoes for color balance and mood.
Подавайте зеленый салат с кальмарами, авокадо и соевым соусом, украсив его зеленью и помидорами черри для создания цветового баланса и настроения.