Before you start preparing the salad, familiarize yourself with the rules for choosing products for it. Avocado is a fruit that is brought to us from Mexico, Colombia and Israel. Because of the long journey, it is often picked up unripe, and it ripens on the way. Choose ripe but not overripe avocados. It has a smooth, shiny skin without dents or spots. Try pressing the skin lightly - a ripe avocado is never too hard. Before cooking frozen shrimp, make sure they are fresh frozen. Simply pour boiled water over boiled frozen shrimp. Wash the tomatoes and avocados. Prepare a dish for serving.
Прежде чем приступать к приготовлению салата, познакомьтесь с правилами выбора продуктов для него. Авокадо – это фрукт, который привозят к нам из Мексики, Колумбии и Израиля. Из-за долгого пути очень часто его снимают недозревшим, и он дозревает в пути. Выбирайте спелый, но не перезревший авокадо. У него гладкая блестящая кожица без вмятин и пятен. Попробуйте слегка нажать на кожицу – спелый авокадо не бывает слишком твердым. Перед тем как варить замороженные креветки, убедитесь, что они именно свежемороженые. Варено-замороженные креветки просто обдайте кипятком. Вымойте помидоры и авокадо. Подготовьте блюдо для сервировки.
Peel the avocado and cut into large cubes. Do this right before serving, or sprinkle lemon juice over the sliced avocado flesh to prevent it from browning.
Авокадо очистите и нарежьте крупными кубиками. Сделайте это прямо перед подачей на стол или сбрызните лимонным соком нарезанную мякоть авокадо, чтобы она не потемнела.
Cut the tomatoes into slices, about 2 cm thick. Cut mozzarella cheese into 1*1 cm cubes. Boil fresh frozen shrimp in salted water for 2-3 minutes. Combine the salad in a deep salad bowl, season with pepper, salt and olive oil.
Томаты нарежьте ломтиками, примерно по 2 см. толщиной. Сыр моцарелла нарежьте кубиками 1*1 см. Отварите в подсоленной воде свежемороженные креветки 2-3 минуты. Соедините салат в глубокой салатнице, приправьте перцем, посолите и сдобрите оливковым маслом.
Mozzarella, the size of a cherry or smaller (Cileggini, Nizioline, Perle and Perline), will be very beautiful in this salad. In this case, leave the Mozzarella balls whole.
Очень красивой будет в этом салате Моцарелла, размером с вишню или мельче (Чильеджини, Нициолине, Перле и Перлине). В этом случае оставьте шарики Моцареллы целыми.