Rinse the rice with running water 1-3 times. Peel the onion and garlic vegetables, wash and peel the carrots.
Промойте рис проточной водой 1-3 раза. Очистите овощи лук и чеснок от шелухи, промойте и очистите морковь.
Chop onions and carrots and fry in vegetable oil in a cauldron. Add tomato paste, stir, simmer lightly.
Лук и морковь нашинкуйте, обжарьте в казане в растительном масле. Добавьте томатную пасту, перемешайте, слегка протушите.
Chop the cabbage and add to the cauldron with the vegetables. Pour in enough water to lightly cover the cabbage. Salt and pepper to taste. Simmer the vegetables for another 15 minutes.
Капусту нашинкуйте и добавьте в казан к овощам. Налейте воды, чтобы капуста слегка была ей прикрыта. Посолите и поперчите по вкусу. Потушите овощи еще 15 минут.
When the cabbage is half cooked, add rice to the middle of the cauldron. Add rice by spoonfuls, distributing it in different directions from the center of the cauldron and “tucking” it under the cabbage. Cover with a lid and simmer until the rice is cooked. Stir the finished dish. Add bay leaf for flavor. Sprinkle with herbs.
Когда капуста протушилась до полуготовности, в середину казана добавьте рис. Рис добавляйте ложками, распределяя его в разные стороны от центра казана и «заправляя» под капусту. Накройте крышкой и тушите до готовности риса. Готовое блюдо перемешайте. Добавите лавровый лист для аромата. Посыпьте зеленью.
Serve the dish in portions. You can decorate it with fresh herbs or some vegetables.
Блюдо подавайте порционно. Можете украсить его свежей зеленью или какими-либо овощами.