Before cooking, thoroughly gut the chicken, scorch it over an open fire and rinse in running cold water.
Цыпленка перед приготовлением хорошенько выпотрошите, опалите над открытым огнем и промойте в проточной холодной воде.
Prepare the marinade, to do this, mix grated garlic, paprika, nutmeg, sugar, add butter, and mix everything. Pour in soy sauce, yogurt and leave for 5 minutes so that the spices combine their aromas.
Приготовьте маринад, для этого смешайте тертый чеснок, паприку, мускатный орех, сахар, добавьте масло, и все перемешайте. Влейте соевый соус, йогурт и оставьте на 5 мин, чтобы специи соединились своими ароматами.
Using sharp knives, cut the chicken into 2 pieces along the back, rub with salt and sprinkle with lemon juice. Place on a baking sheet and brush with the prepared marinade using a pastry brush.
Цыпленка разрежьте вдоль спинки острым ножам на 2 части, натрите солью и сбрызните соком лимона. Выложите на противень и смажьте подготовленным маринадом с помощью кулинарной кисти.
Let the chicken sit for one hour. Preheat the oven to 180 ℃ and bake the chicken for about 40 minutes until cooked through. Readiness can be checked with a sharp thin knife. If clear juice comes out in the puncture area, the chicken is ready.
Позвольте цыпленку постоять один час. Разогрейте духовку до 180 ℃ и запекайте цыпленка около 40 минут до готовности. Готовность можно проверить острым тонким ножом. Если в области прокола выделяется прозрачный сок – цыпленок готов.
Serve baked chicken with paprika and nutmeg hot, with a vegetable side dish or mashed potatoes.
Подавайте запеченного цыпленка с паприкой и мускатным орехом горячим, с овощным гарниром или картофельным пюре.