Choose not particularly fatty meats for this dish. Loin and sirloin are perfect. Before cooking, rinse vegetables under running water and peel them. You should not peel the potatoes in advance and keep them in water for a long time - this way they will lose a lot of starch and will not be so crumbly in the finished dish.
Выбирайте для этого блюда не особенно жирные сорта мяса. Отлично подойдет корейка и филей. Овощи перед приготовлением промойте под проточной водой и очистите от кожуры. Не стоит очищать картофель заранее и долго держать его в воде – так он потеряет много крахмала и в готовом блюде будет не таким рассыпчатым.
Cut the meat into chops and pound lightly using a special hammer or a regular rolling pin. Add salt, pepper, spices, ketchup and mayonnaise. Stir with mayonnaise and refrigerate for 2 hours.
Мясо нарежьте как на отбивные и слегка отбейте при помощи специального молоточка или обычной скалки. Добавьте соль, перец, специи, кетчуп и майонез. Перемешайте с майонезом и поставьте в холодильник на 2 часа.
Boil the potatoes in a small amount of water over medium heat. Grate on a coarse grater. Cut the tomatoes into slices, onions into half rings. Grate the cheese.
Картофель отварите в небольшом количестве воды на среднем огне. Потрите на крупной терке. Томаты нарежьте дольками, лук – полукольцами. Сыр натрите на терке.
Grease a baking sheet with vegetable oil and place a piece of meat on top of a piece, then the onion cut into half rings. The next layer is grated potatoes and then tomatoes and cheese. Place in an oven preheated to 220 ℃ for 1 hour.
Смажьте противень растительным маслом и выложите кусочек к кусочку мясо, затем нарезанный полукольцами лук. Следующий слой это натертый на терке картофель и затем – помидоры и сыр. Отправьте в разогретую до 220 ℃ духовку на 1 час.
Serve the meat and potatoes baked under a cheese crust with hot tomatoes. Complete the dish with fresh vegetables or homemade pickles.
Подавайте мясо с картофелем, запеченные под сырной корочкой с томатами горячим. Дополните блюдо свежими овощами или солениями из домашних заготовок.