Recipes / Buckwheat noodles with tender pieces of chicken in cheese sauce Гречневая лапша с нежными кусочками курицы под сырным соусом
Buckwheat is very popular in our country; it is cooked in the form of crumbly porridge, added to soups, and as fillings for meat casseroles and pies. Recently, original Japanese soba noodles, based on buckwheat flour, have appeared on the shelves. Like whole buckwheat, noodles are very healthy, because they contain vitamins B1, B2, B6, B9, E, PP, and are rich in vegetable protein and healthy carbohydrates. Try preparing buckwheat noodles according to our recipe with tender pieces of chicken in cheese sauce, and ordinary buckwheat will reveal a new taste for you.
Гречка занимает особое место в нашей кухне: из нее варят рассыпчатую кашу, добавляют в супы, используют как начинку к мясным запеканкам и пирогам. В последние годы на полках появилась оригинальная японская лапша соба на основе гречневой муки. Как и цельная крупа, эта лапша очень полезна: в ней содержатся витамины B1, B2, B6, B9, E и РР, много растительного белка и здоровых углеводов. Приготовьте гречневую лапшу по нашему рецепту с нежными кусочками курицы под сырным соусом — и обычная гречка заиграет для вас совсем новым вкусом.
Steps / Шаги:
Boil buckwheat noodles until done according to instructions. To prepare delicious noodles, take a large pan, pour in water at the rate of 1 liter for every 100 g of noodles, boil it, add salt and throw in the noodles. Cook with the lid open for about 7 minutes. Cooking time depends on the thickness of the noodles. There is no need to rinse the finished noodles with water.
Отварите гречневую лапшу до готовности согласно инструкции. Для приготовления вкусной лапши возьмите большую кастрюлю, налейте воды из расчета 1 л на каждые 100 г лапши, вскипятите ее, добавьте соль и бросьте лапшу. Готовьте с открытой крышкой около 7 минут. Время приготовления зависит от толщины лапши. Промывать готовую лапшу водой не нужно.
Fry the onion and garlic until golden brown. Garlic cooks much faster than onion, so you can add garlic 2-3 minutes later. This will make the dish much more flavorful. When the onions and garlic turn golden and a characteristic light aroma appears, add the meat cut into small pieces. Cook for about 5 minutes until the meat changes color.
Обжарьте лук с чесноком до золотистой корочки. Чеснок готовится гораздо быстрее лука, поэтому можно чеснок добавить на 2-3 минуты позже. Так блюдо будет намного ароматнее. Когда лук и чеснок зазолотятся и появится характерный легкий аромат, добавьте нарезанное на некрупные кусочки мясо. Готовьте около 5 минут до момента, пока мясо не поменяет цвет.
Pour in milk and bring to a boil, stirring constantly. Grate two types of cheese and add to the pan with the meat. Salt to taste and add herbs. Cook for about 5 minutes more.
Залейте молоком и доведите до кипения, постоянно помешивая. Натрите на терке два вида сыра и добавьте в сковороду к мясу. Посолите по вкусу и добавьте зелень. Готовьте еще примерно 5 минут.
Serve the finished noodles on dishes, placing them in a neat mound. Pour the sauce on top and add herbs and vegetables.
Подавайте готовую лапшу на блюдах, выкладывая аккуратной горкой. Полейте соусом сверху и дополните зеленью и овощами.