Prepare a springform pan with a diameter of about 20 cm. Wash and boil the potatoes and chicken breast separately. Cool them down. Pre-prepared boiled products for such salads should not be stored in the refrigerator for more than 6 hours. Otherwise, the finished salad may quickly turn sour.
Подготовьте разъемную форму диаметром около 20 см. Промойте и отварите отдельно картофель и куриную грудку. Остудите их. Заранее подготовленные отварные продукты для подобных салатов не должны храниться в холодильнике более 6 часов. Иначе готовый салат может быстро прокиснуть.
Place the champignons with their caps down on the bottom of a deep dish. Chop the dill and green onions and sprinkle them over the mushrooms - this is our first layer.
На дно глубокой посуды уложите шампиньоны шляпками вниз. Порубите укроп и зеленый лук и присыпьте ими грибочки – это наш первый слой.
Grate the boiled potatoes on a coarse grater, carefully distribute over the entire surface of the mold, tamp down a little and brush with mayonnaise. This is the second layer.
Натрите вареный картофель на крупной терке, аккуратно распределите по всей поверхности формы, немного утрамбуйте и смажьте майонезом. Это второй слой.
Place diced cucumbers in the next third layer and brush with mayonnaise again. Cucumbers can also be sliced or grated on a coarse grater.
Следующим третьим слоем уложите нарезанные кубиками огурцы и снова смажьте майонезом. Огурцы также можно нарезать слайсами или натереть на крупной терке.
Tear the chicken breast into thin fibers and spread it over the cucumbers, again add a layer of mayonnaise. Cut the Korean carrots into short strips and distribute evenly in the next layer. Repeat the layer of mayonnaise. The last layer will be grated cheese.
Куринную грудку порвите на тоненькие волокна и распределите ее поверх огурцов, снова добавьте слой майонеза. Морковь по-корейски порежьте на недлинные полоски и распределите равномерно следующим слоем. Повторите слой майонеза. Последним слоем будет натертый сыр.
Cover the dish with the salad and turn it over. Decorate the sides of the salad with salted straws or chopped herbs. Leave the salad to soak for a couple of hours and serve.
Посуду с салатом накройте блюдом и переверните. Бока салата украсьте соленой соломкой или рубленой зеленью. Оставьте салат пропитаться на пару часов и подавайте к столу.