Recipes / Chocolate dessert with mascarpone Шоколадный десерт с маскарпоне
Dessert with mascarpone has several significant advantages. One of them is the properties of the cheese itself, which is rich in vitamins A, C, PP, D and group B, as well as sodium, iron, calcium, phosphorus and magnesium. The second is three types of chocolate, known as an antidepressant and antioxidant. All together it is something soft and airy, with a shortbread cookie base. It looks chic and appetizing, and is easy to prepare.
Десерт из маскарпоне обладает несколькими значимыми преимуществами. Во‑первых, это сам сыр, богатый витаминами А, С, РР, D и группой В, а также натрием, железом, кальцием, фосфором и магнием. Во‑вторых, три сорта шоколада, известного как антидепрессант и антиоксидант. Вместе они создают нежное и воздушное лакомство на основе песочного печенья. Выглядит изысканно и аппетитно, а готовить его просто.
Steps / Шаги:
Unpack all the ingredients for dessert. Weigh and measure the required amount. Prepare a form in which you will collect the dessert, as well as cling film or foil.
Распакуйте все продукты для десерта. Отвесьте и отмерьте нужное количество. Приготовьте форму, в которой будете собирать десерт, а также пищевую пленку или фольгу.
Crush the cookies, pour in the melted butter and stir. Place this mixture on a baking sheet with removable sides, covered with foil or film, and press down on the bottom. Place in the refrigerator.
Печенье измельчите, влейте к нему растопленное сливочное масло и перемешайте. Выложите эту массу на противень со съемными бортами, застеленный фольгой или пленкой, утрамбуйте на дне. Отправьте в холодильник.
Dissolve the gelatin in a small amount of warm cream and then pour it into the remaining cream. Cool, then beat with sugar using a mixer. Divide the cream and mascarpone into three equal parts - to mix with dark, milk and white chocolate.
В небольшом количестве теплых сливок растворите желатин, а затем влейте их в оставшиеся сливки. Охладите, затем взбейте с сахаром при помощи миксера. Разделите сливки и маскарпоне на три равные части – для смешивания с черным, молочным и белым шоколадами.
Mix melted dark chocolate with 1/3 part cream and 1/3 part mascarpone and place the first layer on the cookies. Place in the refrigerator to set. Then do the same with milk and white chocolate and let each layer set in the cold.
Смешайте с 1/3 части сливок и 1/3 частью маскарпоне растопленный черный шоколад и выложите на печенье первым слоем. Поместите в холод для застывания. Затем то же проделайте с молочным и белым шоколадом и дайте застыть в холоде каждому слою.
Decorate the cooled dessert with cocoa powder or grated chocolate. Add berries and nuts to suit your taste. Refresh with bright mint greens.
Остывший десерт украсьте порошком какао или тертым шоколадом. Положите ягоды, орехи по вашему вкусу. Освежите яркой зеленью мяты.