Marinate the duck in advance. Ideally, it should sit overnight in the refrigerator. Prepare all the ingredients and grate the orange zest.
Заранее замаринуйте утку. В идеале она должна постоять ночь в холодильнике. Подготовьте все ингредиенты и натрите цедру апельсина.
Wash and dry the duck carcass. Remove the zest from half the orange using a fine grater. Squeeze the juice out of the same half and add to the zest. Squeeze the garlic there, add salt and pepper. Rub the resulting marinade inside and out of the duck. Leave the duck until morning or at least 4 hours.
Тушку утки помойте и обсушите. С половины апельсина снимите цедру с помощью мелкой терки. Из этой же половины выдавите сок и добавьте к цедре. Туда же выдавите чеснок, добавьте соль и перец.Полученным маринадом натрите утку снаружи и внутри. Оставите утку до утра или хотя бы 4 часа.
Remove the core from the apples and cut the apples into orange cubes, peel and cut into the same pieces. For garnish, chop the peppers and potatoes. Use a paper towel to remove the zest and garlic from the skin of the duck. Prick the duck with a fork where fat accumulates under the skin.
Удалите из яблок сердцевину и разрежьте яблоки на кубики Апельсин, очистите, и нарежьте такими же кусками. Из гарнира нарежьте перец и кортофель.Бумажным полотенцем стряхните с кожи утки цедру и чеснок. Наколите утку вилкой в местах скопления жира под кожей.
Stuff the duck with oranges and apples and secure the duck skin with toothpicks. Place vegetables in the sleeve and duck on top. Bake first at 180 degrees for one hour and 20 minutes. Cut the sleeve and rub with honey and duck fat and leave for another 20 minutes without the sleeve.
Нафаршируйте утку апельсинами и яблоками, скрепите утиную кожу зубочистками. В рукав выложите овощи, а сверху утку. Выпекайте сначала при температуре 180 градусов один час и 20 минут. Разрежьте рукав и натрите медом и утиным жиром и оставьте еще на 20 минут без рукава.
Arrange the whole duck nicely on a large plate. Place roasted vegetables on the sides. Cut orange slices and decorate your duck beautifully. If desired, you can sprinkle with herbs. And the most tender duck with a crispy crust is ready. Such a bright dish will whet anyone's appetite.
Красиво выложите целую утку на большую тарелку.По бокам выложите запеченные овощи. Нарежьте дольки апельсина и красиво украсьте вашу утку. По желанию можно притрусить зеленью. И нежнейшая утка с хрустящей корочкой готова. Такое яркое блюдо вызовет аппетит у любого.