Prepare all the necessary products and spices. In a separate bowl, separate the whites from the yolks. Prepare a baking container.
Подготовьте все необходимые продукты и специи. В отдельной посуде отделите белки от желтков. Подготовьте емкость для запекания.
Place the cottage cheese in a bowl and add the grated cheese. Lightly beat the whites and add to the total mixture. Salt everything and mix well.
Выложите творог в миску и добавьте натертый на крупной терке сыр. Белки слегка взбейте, добавьте к общей массе. Все посолите и хорошо перемешайте.
Grease the pan with olive oil and place half of the curd mixture on it. Top with a few olives and sun-dried tomatoes. Spread the remaining cottage cheese evenly over the entire surface. Place the remaining tomatoes, olives and rosemary on top, pressing down slightly.
Смажьте форму оливковым маслом и выложите на нее половину творожной массы. Сверху выложите несколько оливок и вяленых томатов. Оставшуюся часть творога равномерно распределите по всей поверхности. Сверху, немного вдавливая, разложите оставшиеся помидоры, оливки и розмарин.
Place the casserole in the oven preheated to 180°C and bake for 20-25 minutes.
Поставьте запеканку в духовку, разогретую до 180 °C и запекайте 20-25 минут.
Serve the Greek casserole on small plates with a few olives nearby.
Подавайте греческую запеканку на небольших тарелках, рядом положите несколько маслин.