Peel the required amount of potatoes, onions and carrots. Prepare a baking sheet and line it with parchment paper.
Почистите необходимое количество картофеля, лука и моркови. Подготовьте противень и застелите его пергаментной бумагой.
Cut the onions into half rings, grate the carrots on a coarse grater and sauté the vegetables in vegetable oil until golden brown. Cut the ham into thin strips and mix with the prepared vegetables.
Нарежьте полукольцами репчатый лук, морковь натрите на крупной терке и пассируйте овощи на растительном масле до золотистого цвета. Ветчину нарежьте тонкой соломкой и перемешайте с готовыми овощами.
Cut the potatoes into thin slices. Grease a baking sheet lined with parchment with vegetable oil, place ½ of the potatoes and salt.
Картофель нарежьте тонкими кружочками. Смажьте противень, застеленный пергаментом растительным маслом, выложите ½ часть картофеля и посолите.
Spread half of the filling on top of the potatoes.
Выложите половину начинки сверху на картофель.
Then prepare the sauce. Beat sour cream with egg, add coarsely grated cheese and spices to taste.
Затем приготовьте соус. Взбейте сметану с яйцом, добавьте натертый на крупной терке сыр и специи по вкусу.
Pour half the sauce over the casserole. Next, repeat the same layer of casserole: potatoes - filling - sauce. Bake the dish in an oven preheated to 200°C for 45 minutes.
Половиной соуса полейте запеканку. Далее повторите такой же слой запеканки: картофель – начинка - соус. В разогретой до 200 °C духовке выпекайте блюдо в течение 45 минут.
To make the “Country” casserole look more appetizing, sprinkle fresh green onions on top when serving. Serve with fresh vegetables or pickles.
Для того, чтобы «Деревенская» запеканка выглядела более аппетитно, при подаче посыпьте ее сверху свежим, зеленым луком. Подавайте со свежими овощами или маринованными соленьями.