Measure out the required amount of ingredients. Rinse the rice under running water.
Отмерьте необходимое количество ингредиентов. Промойте рис под проточной водой.
Cut the peppers, tomatoes into small pieces, ham into thin long slices.
Нарежьте перец, помидоры на мелкие кусочки, ветчину – на тонкие длинные ломтики.
Boil the rice until almost done. To prepare this dish, it is better to use basmati rice, as it does not stick together when cooked.
Отварите рис почти до готовности. Для приготовления блюда лучше используйте рис басмати, так как он не слипается при варке.
Grate the hard cheese. In a separate container, mix milk, grated hard cheese, eggs. Mix well.
Натрите твердый сыр на терке. В отдельной емкости смешайте молоко, тертый твердый сыр, яйца. Хорошо перемешивайте.
In another container, mix boiled rice with chopped vegetables. Cut the mozzarella into halves and add to the rice and vegetables. Pour in about a little more than half of the resulting mixture with milk and mix well.
В другой емкости смешайте отваренный рис с нарезанными овощами. Нарежьте моцареллу на половинки, добавьте к рису и овощам. Влейте примерно чуть больше половины полученной смеси с молоком и хорошо перемешайте.
Take a baking dish and grease it with butter. Place the rice in the pan and pour in the remaining milk mixture.
Возьмите форму для запекания, смажьте ее сливочным маслом. Выложите в форму рис, залейте оставшейся смесью из молока.
Preheat the oven to 200°C and place the pan with rice and vegetables to cook for 40-50 minutes.
Разогрейте духовку до 200 °C и поставьте форму с рисом и овощами готовиться на 40-50 минут.
Serve the finished dish in portions, garnished with fresh herbs - lettuce and parsley - and sliced cherry tomatoes.
Готовое блюдо подавайте порционно, украсив свежей зеленью – листьями салата и петрушкой – и помидорами черри в нарезке.