Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Fragrant bulgur with chicken wings and vegetables Ароматный булгур с куриными крыльями и овощами

Ароматный булгур с куриными крыльями и овощами Fragrant bulgur with chicken wings and vegetables

Bulgur is a grain known since biblical times. It cooks quickly, and is not inferior in taste and health to other well-known porridges, which is why it is widely used in cooking. The presented recipe for bulgur with chicken wings and vegetables in a short time turns ordinary porridge into an appetizing colorful dish, in which, in addition to wings, eggplant, sweet pepper, onion, garlic, and paprika give off their flavors.


Булгур — крупа, известная ещё с библейских времён. Она быстро варится и по вкусу, и по пользе не уступает другим популярным кашам, поэтому широко применяется в кулинарии. Этот рецепт булгура с куриными крылышками и овощами за считанные минуты превращает обычную крупу в аппетитное, яркое блюдо, где помимо крылышек доминируют вкусы баклажана, сладкого перца, лука, чеснока и паприки.


Steps / Шаги:

  1. Wash and dry the wings, cut along the joint. For eggplants, remove the sepals and peel them; for peppers, remove the seeds. Peel and wash the onion and garlic. Wash the bulgur.
    Крылья помойте и обсушите, разрежьте по суставу. У баклажан удалите чашелистики и очистите от кожуры, у перца - семена. Лук и чеснок очистите и помойте. Булгур помойте.
  2. Fry the wings in a well-heated frying pan on each side for 4-5 minutes until golden brown. Place wings on a plate.
    Обжарить крылья на хорошо разогретой сковороде с каждой стороны по 4-5 мин до золотистого цвета. Выложить крылья в тарелку.
  3. Cut the onion, pepper, eggplant into cubes. Fry them in a frying pan in the following order: onion, pepper and eggplant. Simmer covered for a couple of minutes. Add tomato paste, garlic, paprika to the vegetables and fry everything for 1 minute.
    Лук, перец, баклажан нарежьте кубиками. Обжарьте их на сковороде в последовательности: лук, перец и баклажан. Потушите под крышкой пару минут. К овощам положите томатную пасту, чеснок, всыпьте паприку и обжарьте все 1 минуту.
  4. Add bulgur to the vegetables and pour boiling water at the rate of 1 cup of bulgur - two cups of boiling water. Season with salt and pepper. Place the fried wings in a saucepan, bring to a boil and simmer, covered, for 25 minutes over low heat.
    Добавьте к овощам булгур и залейте кипятком из расчета на 1 стакан булгура - два стакана кипятка. Посолите и поперчите. Выложите в кастрюлю обжаренные крылья, доведите до кипения и варите под крышкой 25 мин на медленном огне.
  5. Place the bulgur on a plate using a cooking ring. Place the sauce on top and the green leaves on it. Place the wings and a sprig of dill on the side. Make slices of pickled tomatoes and sweet peppers.
    Выложите булгур на тарелку с помощью кулинарного кольца. Сверху положите соус и на него листики зелени. Сбоку положите крылья и веточку укропа. Сделайте нарезку из маринованных помидор, сладкого перца.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому